GÜNCEL

2024 Yılının İlk Yarısı İçin Sağlık Personelinin Nöbet Ücretleri Açıklandı

Nöbet Ücretleri Genel Bakış

2024 yılı 1 Ocak-1 Temmuz dönemi sağlık personeli saatlik nöbet ücretleri açıklanmıştır. Sağlık çalışanlarının sabırsızlıkla beklediği bu ücretler, hem toplu sözleşme hem de memurlara yapılan genel zam nedeniyle iki farklı artışı yansıtmaktadır.

Doktorlar İçin Nöbet Ücretleri

“2024 Ocak-Temmuz dönemi doktor nöbet parası”, doktorların branşlarına ve çalıştıkları birimlerin özelliğine göre farklılık göstermektedir. Pratisyen hekimler saat başına 109 lira ile 164 lira arasında, uzman doktorlar ise normal bir birimde çalışıyorlarsa saat başına 120 lira, özellikli bir birimde çalışıyorlarsa saat başına 181 lira alacaklardır. Ayrıca, uzman doktorların icap nöbeti saat ücreti 48 lira 33 kuruş olarak belirlenmiştir.

Hemşireler ve Diğer Sağlık Personeli İçin Nöbet Ücretleri

“2024 Ocak-Temmuz dönemi hemşire nöbet parası”, hemşireler, sağlık teknikerleri, sağlık memurları ve teknisyenler gibi diğer sağlık personeli için de belirlenmiştir. Bu ücretler, personelin öğrenim durumuna göre iki farklı kategoride değerlendirilmektedir. Yapılan son düzenlemelerle, normal bir birimde çalışan lise mezunu bir hemşire saat başına 64 lira, özellikli bir birimde çalışan bir hemşire ise 96 lira alacaktır.

Neslihan SAVAŞ

Profesyonel SEO Uzmanı Kamu İş İlanlarında Başarılı Makale Yazarı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status