SAĞLIK PERSONELİ

2024 Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Sona Eriyor

2024 Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Sona Eriyor

28 Şubat 2024 tarihli Resmi Gazetede açıklanan duyuruya göre, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının pesonel ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman tabip, tabip, uzman eczacı ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilmiş olan takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacağı aktarılmış olup, başvurular 28 Şubat 2024 Perşembe günü itibarıyla alınmaya başlamıştı. Başvurular 4 Mart 2024 Pazartesi günü sona erecektir.

2024 Sağlık Bakanlığı İlk Defa ve Yeniden Atama Kura Başvuruları Resmi Gazete Duyurusu

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümleri ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ek birinci maddesi uyarınca Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman tabip, tabip, uzman eczacı ve eczacı kadrolarına ilk defa veya yeniden yapılacak atama-yerleştirme iş ve işlemleri ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından bilgisayar ortamında kura ile yapılacağı b,ldirildi.

Birinci yerleştirmede ‘Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip olan eczacı unvanı ile personel alımı’ yapılacaktır.

İkinci yerleştirmede ‘Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar ile diğer kamu kurum ve kuruluşları için uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı unvanları ile personel alımı’ yapılacaktır.

Genel Esaslar Ve Ayrıntılar

  • Kura başvuruları, https://ekip.saglik.gov.tr adresinden erişim sağlanan Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) sitesi üzerinden giriş yapılarak kura takviminde belirtilmiş olan süreler idahilinde yapılacaktır.
  • Münhal kadrolar, kura yeri ve saati ile kura sonucu yerleşenler listesi Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresi üzerinden (https://yhgm.saglik.gov.tr) ilan edilecektir.
  • Başvuru yapacak adaylar, kura takviminde belirtilmiş olan tarihler arasında EKİP üzerinden başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak tercihlerini kaydedip kesinleştireceklerdir.
  • Kesinleştirme işlemi yapıldıktan sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Kesinleştirilmeyen başvurular dikkate alınmayacaktır. Kesinleştirilen başvuru formu fiziki evrak olarak ayrıca gönderilmeyecektir.
  • 13/07/2023 tarihli ve 32247 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan ‘Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kapsamında; uzman diş tabibi, uzman eczacı, diş tabibi ve eczacı kadrolarına yapılacak olan yerleştirmelerde, her bir adaya başvurusunun kabul edildiği ancak yerleşemediği her bir kura dönemi için bir puan verilerek hesaplanan toplam kura puanına göre yerleştirmenin yapılacağı puanlı kura sistemi uygulanacaktır.
  • Bu sistemde adayların isimleri tercihleri ile birlikte, hesaplanan toplam kura puanı sayısınca tekrarlanarak kuraya dahil edilecektir. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce yapılmış olan kuralar puan hesaplamasına dâhil edilmeyecektir.
  • Halen Sağlık Bakanlığı dışında bir kamu kurum ve kuruluşunda örev yapmakta olan şahıslar ile en son bu kurum ve kuruluşlarda çalışmakta iken ayrılanlar, başvurusunu kesinleştirdikten sonra en son görev yaptıkları kurumdan alacakları onaylı hizmet cetvelini EKİP üzerinden elektronik ortamda kaydetmeleri gerekmektedir.
  • Bu belgeyi temin edemeyenler bu belge yerine e-Devlet kapısı https://turkiye.gov.tr internet adresinden temin edecekleri ‘Hitap Hizmet Dökümü’ belgesini alaililer.

Arif CANKURTARAN

Profesyonel SEO Uzmanı Kamu İş İlanlarında Makale Yazarı Her An Başarıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status