GÜNCEL

2024 ÖTV muafiyetli araç üst limiti Resmi Gazete’de yayımlandı

Engelli araç alımınında uygulanan ÖTV muafiyeti üst limiti artırıldı.

Buna nazaran, 2023 yılında 1 milyon 4 bin 200 lira olan ÖTV istisnası fiyatı, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 58,46 artışla 1 milyon 591 bin 200 liraya yükseldi.

Hazine Ve Maliye Bakanlığı ÖTV Muafiyeti

V2J5977Ctkajjwswijyyjg

YÜZDE 90 ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN GEÇERLİ

Özel İletişim Vergsi muafiyetli araç hakkından yüzde 90 ve üzerinde manisi bulunan vatandaşlar yararlanabiliyor. Yüzde 90 ve üzeri pürüze sahip şahıslar için bir yaş sınırlaması yok ve belirleyeceği bireyler de aracı kullanabiliyor.

Engelli kişi 18 yaşının altında yahut araç kullanamayacak durumda ise aile bireylerine bu aracı kullanma hakkını tanınıyor. Ayrıyeten tekrar bu şahıslar, aracın satın alım süreçlerini gerçekleştirebiliyor.

Özel İletişim Vergsi muafiyetli araç alımından şehit eş yahut çocuklarından birisi, eş ve çocuğu yoksa anne yahut babasından birisi bir sefere mahsus yararlanabiliyor.

5 YIL SATILAMIYOR

Özel İletişim Vergsi muafiyetli araçlar 5 yıl boyunca satılamaz yahut devredilemez. Tıpkı vakitte ÖTV muafiyetinden yararlanan kişi, 5 yıllık müddet içinde 2. bir araç satın alamaz.

Ancak alınan araç, kaza yahut doğal afet sebebiyle trafikten men olursa, 5 yıl dolmasa bile tekrar yeni bir hak doğuyor.

HANGİ ARAÇLAR ALINABİLİYOR?

Özel İletişim Vergsi muafiyetli araç alımında motor silindir hacmi 1600cc ve altı binek arabalar ile 2800cc ve altı hafif ticari ve tüm motosikletler tercih edilebiliyor.

İstanbul ilanları için tıklayınız.

Ankara ilanları için tıklayınız.

İzmir ilanları için tıklayınız.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status