KAMU PERSONELİ ALIMI

2024 Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Tercih İşlemleri

2024 Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları Tercih İşlemleri;

Milli Savunma Bakanlığı, 2024 yılı için Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına yönelik tercih işlemlerinin başladığını duyurdu. Adaylar, 2’nci Seçim Aşamaları dahilinde, tercihlerini gerçekleştireceklerdir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 03 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen 2024-MSÜ Sınavına katılan ve aynı zamanda 2024-YKS’ye başvuran adaylar, belirlenen tarihler arasında tercihlerini yapabileceklerdir.

Tercih İşlem Tarihleri ve Şartları

Adayların, 03 Nisan-10 Mayıs 2024 tarihleri arasında, tercihlerini yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre zarfında tercih işlemlerini tamamlamayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına davet edilmeyeceklerdir. Özellikle Hava Harp Okulu’nu tercih edecek adaylar, bu okulu ilk tercihleri olarak belirlemeleri halinde, MSÜ-SAY puan sırasına ve çağrı kontenjanına göre değerlendirileceklerdir.

Özel Şartlar ve Puan Türleri

Hava Harp Okulu ve diğer askeri okullar için belirlenen boy-kilo sınırları, adayların seçim aşamalarında dikkate alınacak önemli faktörlerdendir. Ayrıca, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu tercih edecek adaylar için özel bir mülakat ve müzik yeteneği seviye tespit sınavı yapılacaktır. Bu sınav, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki bölümden oluşacaktır. Güzel Sanatlar ve Konservatuvar Liseleri mezunları, MSÜ sınav puanlarına bakılmaksızın öncelikli olarak değerlendirileceklerdir.

Arif CANKURTARAN

Profesyonel SEO Uzmanı Kamu İş İlanlarında Makale Yazarı Her An Başarıdır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
DMCA.com Protection Status