2024 KPSS Sonrası 2025 Öğretmen Atamaları

2024 KPSS ve Öğretmen Atamaları

2024 yılında KPSS sınavına katılacak öğretmen adayları için atama süreci gelecek yıl itibariyle başlayacaktır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı Milli Eğitim Akademisi kurulma kararı, eğitim faaliyetlerinin başlayacağı aynı zamana denk gelmektedir. Bu durum, bu yıl KPSS sınavına girecek öğretmen adaylarının son kez doğrudan atama fırsatını yakalayacakları anlamına gelmektedir.

2025 Öğretmen Atamaları

Bu yıl sınava giren adaylar, önümüzdeki yıl sınavı kazanmaları durumunda Milli Eğitim Akademisi’nde özel eğitimler alacaklar. Peki, bu eğitim sürecinde yazılı sınavlarda başarılı olup uygulamalı sınavlarda başarısız olanlar ne yapacak?

Hazırlık Eğitimi ve Başarı Kriterleri: Madde 10’a göre, her bir teorik dersten en az iki yazılı sınav yapılacak ve her dersin not ortalaması 100 üzerinden en az 60 olmalıdır. Başarılı sayılmak için bu kriter gereklidir. Teorik derslerden başarısız olan öğrencilere, başarısız oldukları her ders için bir ek sınav hakkı tanınacak. Ek sınavdan 60 ve üzeri bir puan alındığında ilgili dersten başarılı sayılacaklar. Ek sınavlar sonucunda herhangi bir dersten başarısız olanlar ise Akademi ile ilişkilerini tamamen kesmek zorunda kalacaklar.

Exit mobile version